70.000 euro opgehaald Mondkapjes voor de Zorg!

23-03-2020

door Marieke van Wijngaarden

Ruim € 70.000 opgehaald dankzij onze oproep! FANTASTISCH!

Vrijdagavond deed ik een oproep om geld. Leningen of donaties, alles is welkom.
Op zaterdag kon ik 10.000 stuks bestellen, waarbij ik uitsprak dat dit op maandagochtend minstens 25.000 zou moeten zijn. Dit is meer dan gelukt!  

Ruim € 70.000 is gestort op onze rekeningen. Geweldig, zo kunnen wij nog meer mensen helpen. Speciale dank aan Bas, Bob, Emil, Rik en MJ. Vanwege het grote succes in leningen, hebben we het lening bedrag verhoogd naar €1000,- om het administratief werkbaar te houden. Donaties zijn nog steeds welkom vanaf € 10,-.

Waarom hebben we dit geld nodig?
Er is een groot tekort aan mondkapjes, wij hebben deze klaar staan in China. Wij hebben geen winstoogmerk, dus bouwen geen financiële ruimte op en moeten dus we wachten tot we de betaling van de zorginstellingen ontvangen hebben. Dit duurt 1 – 3 dagen. Als we daar op wachten, neemt de levertijd alleen maar toe en de kans op prijsverhogingen. Er is NU een dringend te kort, dus we moeten snel handelen.

Daarnaast speelt mee dat Amerika op dit moment alle voorraden aan het opkopen is en transport steeds schaarster wordt, waardoor prijzen elke dag stijgen. Elke dag telt dus.

De cijfers
Zojuist heb ik 100.000 stuks besteld, totaal zitten we 150.000 stuks. Op dit moment hebben wij voor 85.000 stuks aan bestellingen, de rest heb ik dankzij jullie kunnen bestellen. We hebben namelijk contact met diverse ziekenhuizen die ze direct willen hebben, als ik ze in huis heb. Dat maken jullie dus mogelijk.  
Helaas vrees ik dat er op dit moment teveel zorginstellingen teveel betalen. Zorginstellingen, bij grote afnamen, betaal niet meer dan 2 euro, liefst ver eronder. Toen ik deze man vertelde dat hij een oplichter was zei hij; hoezo? Dit betaalt men er gewoon voor. Ik vind het een schande!

Vrijwilligers
Dank gaat uit naar de Opel Centrale die vervoer en chauffeurs beschikbaar stelt voor het snel uitrijden van de zendingen en Tankstation Van Wijngaarden voor de brandstof.

Wat kan jij doen?
Ken jij mensen die mondkapjes nodig hebben?
DEEL onze informatie met mensen in de Zorg, zo dat wij bij binnenkomst snel kunnen handelen. Denk ook aan Gehandicaptenzorg, Thuiszorg, Kraamzorg, Revalidatie, en niet te vergeten uitvaartondernemingen.

Daarnaast kan je doneren of lenen.

KLIK HIER OM DIRECT TE DONEREN

Een leuke afsluiter, ik werd gebeld door de redactie van Jinek; Eva ik kom graag bij je praten.

Nederland, wij kunnen dit!