De eerste donatie is voor Jeremy!

24-03-2020

door Marieke van Wijngaarden

Jeremy is 20 jaar, heeft de ongeneeslijke spierziekte Duchenne
en heeft 24 uur per dag beademing en thuiszorg.

Met de tranen in mijn ogen had ik een telefoongesprek met moeder Lisa. "We zijn ten einde raad. Heb je alsjeblieft mondkapjes voor ons. Mijn zoon Jeremy is 20 jaar en heeft de ongeneeslijke spierziekte Duchenne. Hij krijgt 24 uur per dag thuisverzorging, maar niemand heeft mondkapjes. " 
Dit is waar we de donaties voor inzetten! Voor jou Jeremy. We hebben vandaag de eerste zending verstuurd. Ik vroeg Lisa of ze haar verhaal wilde mailen, zodat ik dit kon delen, zie hieronder. Daarnaast vertelde ze me over het Centrum voor Thuisbeademing. Ruim 4000 mensen hebben dezelfde behoefte. Wij gaan aan de slag om te kijken of we ze allemaal kunnen helpen.

Lees hier het bericht van moeder Lisa;

Goedemiddag Marieke

 Naar aanleiding van ons tel gesprek dit mailtje;

Dit is mijn zoon Jeremy.  Hij is 20 jaar en heeft de ongeneeslijke spierziekte van Duchenne (lees meer op www.duchenne.nl) en word 24 uur per dag verzorgd thuis door week team van vaste verpleegkundige en helpende. 

Dit onderstaande bericht heb ik op facebook geplaatst. Hierdoor ben ik op uw website gekomen.

"Ook ik wil dit virus overleven...ik vecht al 20 jaar met een ongeneeslijke ziekte....
Dit is mijn verhaal nu!!!
Wie hoort en ziet mij nu....
U mag mijn bericht delen

Er zijn duidelijke protocollen opgesteld voor verpleging en patiënten met Canule zorg en beademing. We hebben het hier over zorg die met een minimale afstand van mijn zoon uitgevoerd moet worden.
We hebben het over een directe verbinding naar zijn longen.
We zijn al weken Dagen uren bezig met het bemachtigen van mondkapjes beschermende kleding, ontsmettende alcohol zodat mijn zoon beschermd verzorgd kan worden.
En niet alleen mijn zoon maar ook zijn thuisverpleging die niet alleen mijn zoon als client hebben te beschermen.
Centrum van thuisbeademing die met hun rug tegen de muur staan met 4000 duizend cliënten met thuisbeademing...
Wil je die er ook nog bij hebben in de overvolle IC van ziekenhuizen.
Help ons asjeblieft om dit te voorkomen!!!!
Wat doet de regering hier aan?
Als het niet mogelijk is om hem te verzorgen met 1.5 meter afstand.
IK KAN JE VERTELLEN HELEMAAL NIKS!!!!!!
Wat moet ik doen als moeder zijnde om mijn kind te beschermen tegen een virus welke hij niet zal overleven!!!!!
Wat kan ik als zorgverlener collega doen om de thuisverpleging te beschermen.

HIER HOOR JE HELEMAAL NIKS OVER ....
DANKJEWEL REGERING
Mocht je materialen hebben en iets kunnen missen dan zijn wij enorm dankbaar.

Lieve Jeremy & Lisa, we denken aan jullie! De materialen zijn opgestuurd!