De eerste mondmaskers zijn binnen!

24-03-2020

door Marieke van Wijngaarden

De eerste mondmaskers zijn binnen!

 Zoals jullie zien, heb ik goed nieuws! Zojuist heb ik de eerste zending Chirurgische mondkapjes binnen gekregen, zodat we morgenochtend kunnen gaan beginnen met uitleveren. De FFP2s zijn onderweg. 

Fantastisch nieuws! We zitten al bijna op 200.000 mondkapjes. Geweldig.
Maar mensen, we zijn er nog niet. DONEER of LEEN ons.

Waarom doneren?
Vandaag kreeg ik een telefoontje van Lisa en binnen 1 minuut stond ik met de tranen in mijn ogen. Ze vertelde me ’We zijn ten einde raad Heb je alsjeblieft mondkapjes voor ons. Mijn zoon Jeremy is 20 jaar en heeft de ongeneeslijke spierziekte Duchenne. Hij krijgt 24 uur per dag thuisverzorging, maar niemand heeft mondkapjes. " 

Dit is waar we de donaties voor inzetten! Voor jou Jeremy. Alles moet nog uitgepakt worden, maar het eerste doosje is net op de post gegaan!

Ik vroeg Lisa of ze haar verhaal wilde mailen, zodat ik dit kon delen. Haar verhaal lees je op onze website NUmondkapjes.nl. Daarnaast vertelde ze me over het Centrum voor Thuisbeademing. Ruim 4000 mensen hebben dezelfde behoefte. Wij gaan aan de slag om te kijken of we ze allemaal kunnen helpen. En daarom moet je dus doneren.

Daarnaast heb ik vandaag kort gesproken via de Ronde Tafel > via de burgemeesters > met Sander Zwanenburg, Coördinator voor Zuid Holland Zuid. Hij gaat er morgen voor zorgen dat de extra bestellingen die onderweg zijn via het centrale inkooporgaan van Rotterdam en omstreken ‘het Erasmus MC’ opgepakt kunnen worden. Zo blijven de mondkapjes ook in de regio.   

Dank voor Marcel Baanen voor de heerlijke lunch vandaag en André Pellikaan voor het beschikbaar stellen van de dozen.

We blijven ook vanavond bereikbaar voor informatie over mondkapjes!

Blijf doneren!

Nederland, wij kunnen dit.