Mondkapjesnieuws 25 maart

door Marieke van Wijngaarden

Goedenavond allemaal. Mijn vlogs beginnen op een dagelijkse nieuwsuitzending te lijken, dus zo zal ik ze voortaan presenteren.

Vandaag in het Mondkapjesnieuws;
·         De eerste mensen uit de brand geholpen
·         Geen twijfel over mijn betrouwbaarheid
·         Op naar de half miljoen
·         Meld een held!
·         De watertest

Vandaag werden we gebeld over een uitbraak bij een Zorggroep in Laren. Drie ouderen zijn besmet met Corona en ze hadden NIETS. Dankzij snelle actie van de Opel Centrale waren de mondkapjes met een uur op locatie. Verder een uitbraak in Terheijden, de woonplaats van Lisette. Ook daar konden we snel handelen.

Mijn betrouwbaarheid is zeker gesteld. Hartverwarmend om al die lieve woorden te lezen. Je vindt ze op hier!

Op naar een half miljoen!
We hebben inmiddels 300.000 mondkapjes in bestelling en al twee zendingen binnen. Gisterenavond werden de eerste al thuis opgehaald en de rest heeft vandaag zijn bestemming bereikt. Morgen verwachten we de volgende zending al met de lang verwachte FFP2s. Mijn doel voor vrijdag; een half miljoen mondkapjes!

Meld een held!
We lanceren een nieuwe rubriek; Meld een held! Met de donaties willen we individuen helpen die vechten voor hun leven. Gisteren hadden we de aftrap met Jeremy, die ongeneeslijk ziek is en dagelijks thuishulp zonder kapjes over de vloer heeft. Voor Jeremy is Corona fataal. We kregen bericht dat Jeremy ze vandaag al ontvangen heeft. Een nieuwe aanvraag kwam voor de schoonvader van Nick, die de chronische aandoening MS heeft. Jan, ze komen naar je toe!

Mijn held vandaag is Annemarie, wat een teamwork!

De watertest!
We hebben op dit moment allemaal infographics in ontwikkeling, omdat er veel onduidelijkheden zijn over wat doet nu welk masker. Waar de ziekenhuizen prima weten wat er nodig is, merken we vooral nog veel onduidelijkheid bij andere zorginstellingen. Binnenkort dus meer, maar een belangrijke eigenschap van zelfs de meest simpele maskers; waterafstotend. Dit doe je heel eenvoudig; gooi wat water op een masker, dit mag er niet intrekken. Binnenkort dus meer.

Dit was het voor vandaag.  

Morgen in het Mondkapjesnieuws meer over de financiering van € 1 miljoen en betrouwbaarheid leveranciers!

En Eva, vrijdagavond heb ik tijd!

Nederland, wij kunnen dit.