Mondkapjesnieuws 26 maart

door Marieke van Wijngaarden

Goedenavond allemaal. Welkom bij het Mondkapjesnieuws van 26 maart.  
·         Hulp voor Stichting Duchenne
·         Stop met rotzooi kopen!
·         Betrouwbaarheid leveranciers
·         Update cijfers
·         Financiering 1 miljoen

Hulp voor Stichting Duchenne
Naar aanleiding van het verhaal van Jeremy, hebben we vandaag contact gehad met Stichting Duchenne. Duchenne is een ernstige spierziekte, bij vrijwel alleen jongens, die de spieren onomkeerbaar aantast. Corona is met name bij oudere kinderen gevaarlijker. Op dit moment spreken we over 100 gezinnen die ernstig behoefte hebben aan mondkapjes omdat hun zoon het Coronavirus niet zal overleven.  Wij hebben de ouders gewezen op onze Meld een Held pagina. Op dit moment komen de aanvragen met foto’s binnen van deze jongens. Wat is de wereld oneerlijk. Jongens, we gaan jullie helpen.  

Stop met rotzooi kopen!
Ik snap dat jullie je vervelen, maar blij weg van Ali Express en Wish.
Waarom? Allereerst heb je geen idee wat je in huis haalt. Als lid van branchevereniging PPP worden wij gehouden aan een ethische code. Certificeringen, arbeidscondities, geen foute stoffen, allemaal onderdeel van ons vak. Bestel je bij die websites, is er 0 controle.
Daarnaast gebruik je onnodig de zeer beperkte ruimte in vliegtuigen. Luchtvrachtzendingen gaan normaal ook mee in het ruim van passagiersvliegtuigen, die vliegen nu niet. Hierdoor is ruimte schaars. Belangrijke mondkapzendingen lopen vertraging op en je maakt hierdoor de mondkapjes onnodig duur. Wij hebben al 1 dag vertraging met een zending gehad, omdat hij niet meer mee kon.

Stop dus met rotzooi kopen.
Geef je geld uit via de online shops van Nederlandse ondernemers en laat eten bezorgen door de Horeca, dan draag je ook jouw steentje bij.

Betrouwbaarheid leveranciers
Betrouwbaarheid blijft een belangrijk criteria. Hoe garanderen wij die. Allereerst werken wij met partners die wij PERSOONLIJK kennen en niet sinds deze crisis, maar ver daarvoor en nog lang hierna. Daarnaast moeten de producten de juiste certificering hebben met testrapportages.
Goed nieuws, vanwege de grote bestellingen mogen wij 1 model nu bestellen met 50% aanbetaling i.p.v. 100%, dus creëren we nog meer liquiditeit om mondkapjes te bestellen en de oplichterij in Nederland tegen te gaan. Elke dag telt.

Dank
Vandaag gaat mijn dank uit naar de razendsnelle service van Erwin & Reppel Koeriers voor het gratis uitrijden van onze spoedzending naar Aalten en Arnhem. Joost heeft de zending voor Kampen verzorgd. Daarnaast kreeg ik van Auto Hoogenboom kosteloos een mooie Audi mee, zodat ik mijn werk kon voortzetten in plaats van te wachten.
Volgende week zouden wij graag gebruik maken van vrijwillige chauffeurs om alle mondkapjes zo snel en kosteloos mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen.  

De cijfers
Op dit moment hebben we voor de half miljoen mondkapjes bereikt! 4600 mondkapjes voor donatie en meer dan 100.000 euro aan leningen. JULLIE ZIJN HELDEN!

Morgen gaat de financieringsaanvraag voor 1 miljoen euro naar de Rabobank. De overheid heeft een Coronapot beschikbaar gesteld, waarmee ze borg staan voor ondernemers. Remko, ik zie het geld maandag wel op onze rekening verschijnen.  

Dit was het voor vandaag.  

Morgen in het Mondkapjesnieuws vertel ik je meer over mijn drijfveren en mijn persoonlijke risico’s met dit project!

Nederland, wij kunnen dit.